Produsele noastre

studii de caz

clinica Synobis Cluj

Din culisele proiectelor Dacca: clinica Synobis

Timp de doua saptamani ne-am ocupat cu mult drag de reamenajarea clinicii Synobis. Am muncit cu spor, pentru ca ...
vezi toate studiile de caz »

ce spun clientii

"Colaborarea noastra cu Dacca a fost eficienta si ne-a ajutat sa ne atingem scopul intr-un timp scurt.
Din punct de vedere al calitatii serviciilor, consider ca Dacca este o companie profesionista, care si-a indeplinit cu succes toate sarcinile cerute de noi, in calitate de client."

Bogdan Sterescu - Plant Manager
Emerson SRL - Business Unit ROXAR
Cluj Napoca Romania

Emerson divizia Roxar-industrie

vezi toate opiniile clientilor »

Din culisele proiectelor Dacca: clinica Synobis
Astazi te invitam sa descoperi transformarea prin care a trecut aceasta clinica si cum a contribuit echipa Dacca la rezultatul final!

Primii pasi spre un aspect nou


Timp de doua saptamani ne-am ocupat cu mult drag de reamenajarea clinicii Synobis. Am muncit cu spor, pentru ca proiectul sa nu dureze foarte mult timp si sa nu cauzeze intreruperea prelungita a activitatii. Ne-am sincronizat perfect cu echipa de finisaje interioare, care s-a ocupat de pereti (gletuire, zugravire, compartimentari).


Pregatirea stratului suport


Cladirea in care se afla clinica este veche, cu pardoseala de diferite feluri, astfel ca am intampinat mici dificultati in pregatirea stratului suport pentru pardoseala ce urma sa fie instalata.
1. Una dintre pardoselile anterior instalate a fost un parchet masiv in pat de nisip, fiind imposibil de decopertat si inlocuit. Solutia noastra a fost sa folosim o pardoseala uscata de la Knauf-Vidifloor (placi de conglomerat de ipsos armat cu fibre), pe care am instalat-o pentru a obtine o suprafata plana si rigida.
2. Pardoseala de tip gresie a fost decopertata si apoi am turnat sapa autonivelanta pentru a pregati stratul suport pentru instalarea noii pardoseli.
3. Asupra pardoselii de tip mozaic am turnat direct sapa autonivelanta pentru a putea instala pardoseala.
In spatiile dedicate bailor am fost nevoiti sa refacem stratul de glet pentru a obtine un strat suport adecvat: plan, fara denivelari sau fisuri.

Decizii, decizii…


In cadrul fiecarui proiect, avem decizii extrem de importante de luat. Trebuie sa tinem cont de specificul spatiului, de asteptarile beneficiarului dar si de proprietatile pardoselilor, pentru a o determina pe cea potrivita.
Pentru clinica Synobis, am ales sa folosim o pardoseala continua (fara rosturi), calda: linoleum natural marca Forbo. Am decis sa folosim acest tip de pardoseala tocmai datorita proprietatilor sale si tinand cont de specificul spatiului.

Fiind o pardoseala naturala, este implicit si permanent antibacteriana si antifungica, insa caracteristica principala a linoleumului, care ne-a determinat sa il folosim, este rezistenta sa deosebita la actiunea compusilor chimici folositi in medicina si capacitatea sa de a actiona eficient impotriva bacteriei MRSA. (o bacterie din familia stafilococilor, care poate genera infectii periculoase).

Cand vine vorba de curatenie, in domeniul medical nu se pot face exceptii. Pardoselile fara rosturi sunt extrem de usor de curatat si intretinut: cu un mop uscat sau umed se rezolva problema curateniei. Un alt aspect important in acest sens a fost instalarea unui stergator profesional Forbo Coral Blush Blend in rola pe intreaga lungime a scarilor pentru a se obtine un grad maxim de eficienta a stergatorului. Astfel, pardoseala este protejata impotriva murdariei si umiditatii iar costurile de curatenie si intretinere sunt reduse.

La capitolul cromatica, beneficiarii au fost cei care ne-au ghidat: au dorit un spatiu vesel si motivant insa si practic.

Asadar, aceasta a fost povestea proiectului nostru de la clinica Synobis! Speram ca ti-a placut si abia asteptam sa iti povestim intamplari din culisele unui nou proiect Dacca!