Produsele noastre

studii de caz

clinica Synobis Cluj

Din culisele proiectelor Dacca: clinica Synobis

Timp de doua saptamani ne-am ocupat cu mult drag de reamenajarea clinicii Synobis. Am muncit cu spor, pentru ca ...
vezi toate studiile de caz »

ce spun clientii

"Colaborarea noastra cu Dacca a fost eficienta si ne-a ajutat sa ne atingem scopul intr-un timp scurt.
Din punct de vedere al calitatii serviciilor, consider ca Dacca este o companie profesionista, care si-a indeplinit cu succes toate sarcinile cerute de noi, in calitate de client."

Bogdan Sterescu - Plant Manager
Emerson SRL - Business Unit ROXAR
Cluj Napoca Romania

Emerson divizia Roxar-industrie

vezi toate opiniile clientilor »

Ramada Hotel **** Cluj Napoca

Camerele de cazare

Dupa repetate intalniri cu managerii de proiect si beneficiarul s-a stabilit ca in camere sa se monteze o mocheta cu fir rasucit, confortabila si cu absorbtie fonica ridicata. Designerii au propus un model personalizat care sa fie in concordanta cu celelalte elemente decorative din camere (tapet, perdele si draperii, lenjerie, etc.).

In aceste conditii, mocheta recomandata de noi a fost mocheta personalizata AP – Halbmond, cu aspect saxony, poliamida 100%, cu greutatea firului de 900gr/mp cu suport de confort de 550gr/mp, pentru atingerea obiectivului de absorbanta fonica si a gradului de confort cerut LC4. Preluarea frontului de lucru s-a facut pe etape: cate un etaj pe etapa, datorita faptului ca in spatii urmau sa se mai execute si alte lucrari: de instalatii electrice si sanitare, respectiv, de finisare a peretilor si tavanelor.

Montajul a fost executat prin lipirea integrala a mochetei pe stratul suport, fara imbinari in camerele care permiteau acest lucru, iar pentru plinta s-a folosit plinta din mocheta surfilata. Montajul plintei surfilate s-a facut numai dupa montajul tapetului.

Sistemul folosit:
 • Strat suport: existent, sapa de ipsos;
 • Pardoseala tip - mocheta tip AP900 cu suport de confort 550gr/mp, model personalizat;
 • Suprafata montata - aprox 2400 mp;
 • Adeziv Forbo 425 - lipire pe toata suprafata;
 • Adeziv Forbo 233 - adeziv de contact;
 • Finisaj perimetral - plinta din mocheta surfilata;
 • Profile de trecere pentru praguri (camera-baie si camera-hol).


Holuri si Sali de conferinte

Pentru holuri s-a dorit ca mocheta sa fie una de trafic extrem, dar s-au pastrat si cerintele de absorbanta fonica ridicata - am recomandat o mocheta personalizata velour, poliamida 100%, cu fir scurt si foarte des, cu suport de confort de 300gr/mp si clasa de trafic 33 (clasa de trafic maxima pentru mocheta).

Modelul propus de designeri pentru holuri a fost o combinatie de culori deschise, ton-in-ton (aspect sare si piper) pentru a „masca” eventuale dare sau urme de praf, etc.
In salile de conferinte s-a dorit o pardoseala speciala. Astfel, s-au folosit doua culori predominante (bej si maro inchis) cu ajutorul carora s-a creat un design liniar, delimitand zona centrala a incaparii de zona perimetrala cu o bordura inchisa la culoare. Montajul a fost executat prin lipirea integrala a mochetei, iar realizarea bordurilor s-a facut prin intarsii. Montarea plintei surfilate s-a executat dupa finalizarea montarii tapetului.

Sistemul folosit:
 • Strat suport: existent, sapa de ipsos
 • Pardoseala tip – mocheta tip Arcade cu suport de confort 300gr/mp, model personalizat
 • Suprafata montata – aprox 1300mp
 • Adeziv Forbo 425 - lipire pe toata suprafata
 • Adeziv Forbo 233 – adeziv de contact
 • Finisaj perimetral - plinta din mocheta surfilata

Birouri

Pentru birouri am propus o mocheta buclata de colectie, clasa de trafic intens (32) si plinta din mocheta surfilata.
Preluarea frontului de lucru s-a facut tot in etape, iar montajul s-a executat pe masura ce spatiile de birouri au fost libere de orice alte lucrari de finisaj interior.

Sistemul folosit:
 • Strat suport: existent, sapa de ipsos;
 • Pardoseala tip – mocheta tip Fact culori albastru si maro;
 • Suprafata montata – aprox 400 mp;
 • Adeziv Forbo 425 - lipire pe toata suprafata;
 • Adeziv Forbo 233 – adeziv de contact;
 • Finisaj perimetral - plinta din mocheta surfilata.


Lobby, Restaurant si Meeting Room

In aceste spatii s-a dorit o pardoseala din parchet laminat de culoare inchisa, rezistent la trafic intens. Am propus un parchet laminat de 10,5 mm - nuanta stejar scotian, ce are lamelele foarte lungi si inguste, muchiile bizotate (rost aparent), fapt ce ii confera acestuia un aspect deosebit. O caracteristica importanta a acestei colectii este faptul ca lamelele de parchet au un suport special din celuloza cu o grosime de 2,5mm pentru o absorbanta fonica ridicata si confort sporit la pasire.
Dupa alegerea tipului de parchet, datorita diferentei de grosime intre parchet si piatra naturala (intre 2 si 3 cm), dar si datorita termenului scurt de finalizare a montajului, am optat pentru turnarea unei sape elicopterizate semi-uscate, care in conditii normale de temperatura si umiditate are timpul de uscare de maxim 7 zile. Acest lucru a scurtat termenul de finalizare al montajului de parchet cu mai bine de 3 saptamani, o sapa de egalizare pe baza de ciment avand nevoie de cel putin 28 de zile pentru uscarea completa, turnata la o grosime de 3 cm.
Parchetul s-a montat in sistem flotant, cu folie izolatoare pentru parchet.
Ca finisaj intre parchet si piatra naturala am optat pentru un profil „T”, de culoare argintiu-mat.
Plinta folosita a fost plinta pentru parchet laminat din MDF, in nuanta parchetului. S-au folosit accesorii de montaj pentru plinta – colturi interioare si exterioare, capete si elemente de prelungire.

Sistemul folosit:
 • Strat suport: sapa elicopterizata semi-uscata;
 • Pardoseala tip – parchet laminat Egger Compact – Scottish Oak;
 • Suprafata montata – aprox 120 mp;
 • Finisaj perimetral - plinta din MDF cu accesorii;
 • Profile de trecere – profil din aluminiu tip „T”, folosit intre parchet si piatra naturala.


Protectii

Pentru protectia tapetului, in zonele cu trafic ridicat (holuri, sali de conferinte si sala de restaurant), am montat profile de colt din aluminiu.