Ce este Flotex?

Caracteristicile pardoselii din Flotex

Flotex este o pardoseală unică, dezvoltată de Forbo, ce combină rezistența și performanțele pardoselilor din PVC cu calitatea și confortul mochetei. Flotexul nu este PVC, dar este la fel de rezistent și durabil, la fel de ușor de curățat. Flotexul este compus dintr-un suport capitonat, întărit cu fibre de sticlă, peste care a fost turnat un strat textil dens. Fiecare metru pătrat de suprafaţă are până la 80 de milioane de fibre de nailon, injectate într-un adeziv lipit de porţiunea de bază.

Rezistenţa unei astfel de pardoseli este posibilă datorită fibrelor din nailon de 6.6, prinse de stratul de bază. Cele din urmă sunt responsabile atât pentru rezistenţa pardoselii Flotex, cât şi pentru confortul „împrumutat” de la materialele textile. Pardoseala Flotex se poate adapta la spaţii curbate sau în rampă şi poate face faţă zonelor cu trafic intens, fără ca durabilitatea de 30 de ani să îi fie afectată.

În plus, Flotex-ul este stabil dimensional, ceea ce înseamnă că beneficiezi de căldura şi confortul mochetelor textile. Acest tip de pardoseală este antiderapantă şi oferă o bună izolaţie fonică, ce constă în reducerea sunetelor cu până la 20dB.
 

Efectele unei pardoseli din Flotex

În primul rând, timpul de curăţare se micşorează, comparativ cu alte pardoseli, iar procesul în sine este simplificat, deoarece acest tip de pardoseală poate fi spălat şi igienizat doar cu apă şi un aspirator. Întreţinerea Flotexului este uşoară, iar aspectul acesteia se reînnoieşte cu fiecare curăţare. Petele pot fi eliminate cu uşurinţă, prin metodele clasice.

Datorită tratamentului antibacterian Sanitized®, Flotexul nu reţine mirosurile neplăcute, bacteriile şi mucegaiul. Pardoseala Flotex atrage şi păstrează alergenii şi praful în interior, până la curăţare (aspirare). De aceea, pardoseala specială Flotex este recomandată şi celor care suferă de alergii.

Însă, nu putem să vorbim despre componentele şi efectele unei astfel de pardoseli, fără să venim cu dovezi vizuale. De aceea, îţi recomandăm să te bucuri de acest film promoţional pentru ca, apoi, să te convingi de ce se spune că fibrele de nailon au puterea unui bambus, iar rezistenţa materialului poate fi comparată cu cea a unei şopârle gecko.

Pardoseala din Flotex poate fi instalată în orice spaţiu, comercial sau domestic si poate fi în role sau în dale. Pentru un impact vizual deosebit, îţi recomandăm să o combini cu alte materiale, precum linoleumul natural (marmoleum), PVC în dale sau LVT (de exemplu colecţia Allura), parchetul din lemn stratificat ori covorul. Instalarea Flotex-ului necesită un suport uscat şi rigid, de preferat șapă autonivelantă, adeziv și plinte.

Pardoseala Flotex este recomandată pentru amenajări interioare precum grădinițe, spații de birouri, săli de evenimente sau de conferință, un centru de îngrijire vârstnici sau un loc de joacă pentru copii și necesită îngrijiri speciale sau implică murdăriri dense.

DACCA - soluții complete de amenajare și design interior

Prin experiența acumulată pe piața românească începând cu 2008, DACCA are capacitatea de implementa un proiect de amenajare personalizat pentru orice spațiu de birouri, Horeca, rezidențial, medical ș.a.m.d. Se poate livra soluția tehnică și produsele, inclusiv cu anumite contribuții pe zona de design, pentru adaptarea la spațiul disponibil. În timp, DACCA a dezvoltat parteneriate cu furnizori care pot asigura materiale pentru orice tip de amenajare, în variante personalizate sau modulare, inclusiv mobilier (scaune, mese, banchete, fotolii, pouf-uri etc.), soluții de iluminat sau panouri decorative acustice. Te așteptăm în sediul nostru și showroomul din Cluj-Napoca (Str. Wolfgang Amadeus Mozart nr. 16) pentru a descoperi o gamă largă de produse și soluții decorative.
 


PARTENERI Dacca