Blog articole


Wellbeing în amenajările interioare pentru spațiile publice: îmbunătățirea calității vieții


În societatea modernă aglomerată și agitată, spațiile publice joacă un rol vital în viața oamenilor. Fie că este vorba de centre comerciale, birouri, aeroporturi, clinici medicale, biblioteci.. modul în care aceste locuri sunt proiectate și amenajate poate influența semnificativ starea de bine a utilizatorilor lor. De aceea, conceptul de wellbeing în amenajările interioare pentru spațiile publice a devenit din ce în ce mai important.
28.07.2023

Amenajarea teraselor în industria HoReCa: Inspirație și soluții creative


Fie că vorbim despre restaurante sau cafenele, amenajarea teraselor joacă un rol esențial în atragerea și fidelizarea clienților. O terasă bine concepută poate crea o atmosferă plăcută și confortabilă oferind o experiență culinară sau de relaxare în aer liber. Pe lângă plante și elemente naturale, mobilierul are un rol foarte important în amenajarea teraselor, utilizarea materialelor naturale poate crea o atmosferă autentică, caldă și prietenoasă, care să îi facă pe clienți să revină cu drag de fiecare dată.
25.05.2023

Designul biofilic în spațiile publice | Amenajarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca


Dacă privești lucrurile din perspectiva arhitecturii și designului, poți afirma fără să greșești că ești mediul în care îți petreci timpul, așa cum nutriționistul îți spune că ești ceea ce mănânci, sau psihologul că ești ceea ce gândești sau simți. Toate aceste perspective sunt la fel de importante și strâns legate între ele, pentru că îți determină sănătatea și calitatea vieții.
11.05.2023

Despre designul biofilic și Green Furniture Concept


Designul biofilic este un domeniu în continuă dezvoltare, care încearcă să încorporeze elemente ale naturii în mediile construite de om spre beneficiul sănătății și bunăstării noastre. Pentru a explora în continuare acest subiect fascinant, recent am avut plăcerea de a vorbi cu unul dintre cei mai recunoscuți designeri în acest segment. În acest interviu, vom discuta despre beneficiile, provocările și cele mai recente tendințe în designul biofic. Citiți mai departe pentru a descoperi cunoștințele și poveștile invitatului nostru. 
10.05.2023

Soluții smart pentru birou


O persoană care, prin natura meseriei, lucrează preponderent la birou, poate petrece aici până la 90.000 de ore, în întreaga viață. Practic, este activitatea căreia îi dedică cel mai mult timp, devenind o a doua sa natură. Iată de ce biroul și scaunul aferent ar trebui să reprezinte cel mai confortabil și plăcut ansamblu de mobilier, iar alegerea lor trebuie făcută cu toată atenția. De acestea depinde starea noastră de sănătate, buna dispoziție, eficiența în activitatea zilnică. Motiv pentru care este aproape obligatoriu să apelăm la specialiști, la designeri și furnizori care au experiență în domeniu, dedicându-și timpul cercetării, dezvoltării și implementării de produse ergonomice, cu o estetică deosebită.
21.03.2023

Ce calități are un covor din PVC


Electricitatea statică, deşi aparent inofensivă, poate distruge echipamente vitale. Activitatea poate să apară atunci când două materiale cu sarcini diferite se apropie foarte mult. Deşi aproape insesizabile pentru oameni, consecinţele electricităţii statice se traduc prin alterări ale aparatelor electrice, mai ales dacă acestea sunt în funcţiune.
08.02.2023

Pardoseli antibacteriene pentru amenajare spital, clinică medicală sau farmacie


Unitățile sanitare, de la spitale, clinici medicale și centre îngrijire și recuperare, până la cabinete medicale și laboratoare de analize medicale, sunt instituții unde igiena și curățenia sunt mai importante decât orice alte principii de amenajare interioară.
06.02.2023

Unde putem să folosim Flotex


Pardoseala Flotex poate fi elementul care schimbă total aspectul şi rezistenţa unui spaţiu cu trafic intens. Un aport esențial îl are tehnologia prin care acest produs stratificat este făcut, în egală măsură cu materialele care o compun, respectiv suportul capitonat, fibrele de sticlă şi cele de nailon.
25.01.2023

Ce este Flotex?


Flotex este o pardoseală unică, dezvoltată de Forbo, ce combină rezistența și performanțele pardoselilor din PVC cu calitatea și confortul mochetei. Flotexul nu este PVC, dar este la fel de rezistent și durabil, la fel de ușor de curățat. Flotexul este compus dintr-un suport capitonat, întărit cu fibre de sticlă, peste care a fost turnat un strat textil dens. Fiecare metru pătrat de suprafaţă are până la 80 de milioane de fibre de nailon, injectate într-un adeziv lipit de porţiunea de bază.
23.01.2023

Parchetul din pluta, miracolul naturii în amenajările interioare


Parchetul de plută este perfect pentru un spațiu cald și primitor ce păstrează un aspect natural și inconfundabil, oferind o oază inspirată de natură în peisajul predominant urban. Iubitorii unui look clasic și elegant cu siguranță vor fi impresionați de parchetul de plută, mai ales după descoperirea proprietăților sale. Când alegi parchet pluta alegi natura și o aduci în proiectul tău însă alegi totodată și inovația, acest tip de parchet fiind unul inovativ și ecologic.
19.01.2023
PARTENERI Dacca