Parchetul din pluta, miracolul naturii în amenajările interioare

Parchetul de plută este perfect pentru un spațiu cald și primitor ce păstrează un aspect natural și inconfundabil, oferind o oază inspirată de natură în peisajul predominant urban. Iubitorii unui look clasic și elegant cu siguranță vor fi impresionați de parchetul de plută, mai ales după descoperirea proprietăților sale. Când alegi parchet pluta alegi natura și o aduci în proiectul tău însă alegi totodată și inovația, acest tip de parchet fiind unul inovativ și ecologic.

De ce este pluta un miracol al naturii?

Pluta provine dintr-un soi de stejar ce se găsește predominant în Portugalia, ea fiind practic scoarța acestui copac. Stejarul de plută este deosebit deoarece are o capacitate de regenerare uimitoare, fiind o sursă constantă de plută.

Pluta este recoltată cu mână, fără ca stejarul să fie afectat de acest proces, fiind o modalitate ecologică de prelucrare. Folosită inițial pentru dopuri, pluta a început să fie utilizată și pentru pardoseli și finisaje de pereți, datorită capacității sale impresionante de izolare.

De ce să alegi un parchet din plută?

1. Confort termic sporit

Datorită proprietății plutei de a izola termic, un spațiu în care este folosit parchetul de plută este automat un spațiu călduros. Pluta asigură o temperatură optimă a pardoselii, datorită proprietății sale unice de a păstra căldura, asigurând totodată și reducerea costurilor de încălzire. Grație căldurii emanate, este extrem de plăcut la atingere.

2. Este o pardoseală confortabilă

Parchetul de plută oferă confort sporit la mers, datorită flexibilității sale. Este mai confortabil decât lemnul însă mai ferm decât mocheta, un atribut ce reduce impactul tocurilor, reduce presiunea asupra picioarelor dar și a spatelui, reducând efortul cauzat de mers.

3. Absorbanță fonică și rezistență la impact

Proprietățile naturale ale plutei fac din acest tip de parchet unul ce asigură o absorbanță fonică ridicată: densitatea celulelor din care este alcătuit funcționează drept un izolator acustic. Mai mult decât atât, reduce transmisia zgomotului dintr-o încăpere în alta, asigurând astfel un spațiu liniștit.

În comparație cu parchetul laminat spre exemplu, parchetul de plută absoarbe sunetul cu 53% mai eficient, reducând atât zgomotele cauzate de mers cât și cele cauzate de impact.

Parchetul din plută este extrem de rezistent la impact, fiind capabil să își mențină forma și să împiedice apariția indentațiilor. Fiind o pardoseală rezistentă este și durabilă și își păstrează aspectul pentru un timp îndelungat.
 

4. Oferă un aspect distinctiv

Aspectul sofisticat al plutei face din această pardoseală una ce creează o atmosferă unică și autentică cu un look natural. Parchetul de plută îmbină aspectul plăcut cu confortul și durabilitatea, fiind o alegere inspirată pentru diverse spații.

În plus, aspectul de lemn inconfundabil oferă un plus de eleganță și naturalețe oricărui spațiu. Așadar, parchetul de plută este o alegere potrivită dacă dorești o pardoseală naturală și sănătoasă, antialergică, călduroasă, estetică, cu absorbanță fonică și rezistentă la impact și zgârieturi. Aspectul său se păstrează timp îndelungat iar confortul este asigurat!

DACCA - soluții complete de amenajare și design interior

Prin experiența acumulată pe piața românească începând cu 2008, DACCA are capacitatea de implementa un proiect de amenajare personalizat pentru orice spațiu de birouri, Horeca, rezidențial, medical ș.a.m.d. Se poate livra soluția tehnică și produsele, inclusiv cu anumite contribuții pe zona de design, pentru adaptarea la spațiul disponibil. În timp, DACCA a dezvoltat parteneriate cu furnizori care pot asigura materiale pentru orice tip de amenajare, în variante personalizate sau modulare, inclusiv mobilier (scaune, mese, banchete, fotolii, pouf-uri etc.), soluții de iluminat sau panouri decorative acustice. Te așteptăm în sediul nostru și showroomul din Cluj-Napoca (Str. Wolfgang Amadeus Mozart nr. 16) pentru a descoperi o gamă largă de produse și soluții decorative.
 


PARTENERI Dacca