Soluții smart pentru birou

O persoană care, prin natura profesiei, lucrează preponderent la birou, poate petrece aici până la 90.000 de ore, în întreaga viață. Practic, este activitatea căreia îi dedică cel mai mult timp, devenind o a doua sa natură. Iată de ce biroul și scaunul aferent ar trebui să reprezinte cel mai confortabil și plăcut ansamblu de mobilier, iar alegerea lor trebuie făcută cu toată atenția. De acestea depinde starea noastră de sănătate, buna dispoziție, eficiența în activitatea zilnică. Motiv pentru care este aproape obligatoriu să apelăm la specialiști, la designeri și furnizori care au experiență în domeniu, dedicându-și timpul cercetării, dezvoltării și implementării de produse ergonomice, cu o estetică deosebită. De asemenea, tot ceea ce presupune amenajarea unui birou (dulapuri, rafturi, taburete etc.) trebuie să se supună acelorași exigențe, contribuind la conturarea unui concept care, în prezent, a devenit aproape un standard în lumea civilizată: wellness@work.


Conceptul de wellness@work este întâlnit peste tot acolo unde autoritățile și angajatorii sunt preocupați de bunăstarea oamenilor la locul de muncă. Grija pentru un mediu de lucru optim a evoluat în timp de la măsuri stricte de siguranță la transformarea acestuia într-un mediu plăcut, în care angajatul este încurajat să rămână pe termen lung. Chiar și Organizația Mondială a Sănătății a lansat la un moment dat un slogan: ”The wealth of business depends on the health of workers” (în traducere liberă, ”Succesul afacerii depinde de bunăstarea angajaților”). Dar conceptul wellness@work merge chiar dincolo de simpla stare de eliminare a factorilor de stres, către mișcări și exerciții fizice care să amelioreze efectele eventualelor probleme de sănătate.

De asemenea, dacă lucrezi de acasă, sau ai preluat la domiciliu o parte din lucru, trebuie să devii propriul tău bun sfătuitor și să investești în sănătatea ta fizică și mentală, alegându-ți un mobilier pentru birou cu care să ai o interacțiune firească, chiar organică. Ceea ce nu este un lucru simplu. Pe de o parte, ai nevoie de soluții flexibile, configurabile, care să ofere mai multe opțiuni de ajustare în timpul lucrului, în funcție de activitatea desfășurată, dar și pentru a evita sedentarismul. De exemplu, este bine ca, din când în când, să poți lucra și stând în picioare, nu doar așezat – iată o practică tot mai frecventă, mai ales când trebuie să folosești biroul doar pentru o perioadă scurtă. De aceea, un birou cu înălțime reglabilă este o alegere excelentă. De asemenea, trebuie să îți poți regla un scaun astfel încât să ai poziții optime atunci când tastezi, scrii pe hârtie sau vizionezi un videoclip.

Cel mai bine, apelezi la ceva nou: un scaun din noua generație ”active seating”. Vei afla în continuare câteva detalii despre acest concept. Pe de altă parte, ai nevoie, din partea celui care îți furnizează mobilierul, de consiliere și de înțelegere, în condiții cât mai bune de cumpărare. Este posibil să iei o decizie greșită la un moment dat, de aceea o opțiune precum Try&Buy este binevenită. Aceasta presupune că poți testa un produs în condiții de utilizare efectivă, la punctul tău de lucru, și, dacă ești mulțumit, îl poți cumpăra. Sau poți cumpăra mai multe, desigur, pentru întreaga firmă. Este soluția perfectă pentru a obține ceea ce îți dorești. Cu programul Try&Buy de la DACCA, te vei bucura de cele mai smart produse, la cele mai bune prețuri.

Conceptul Try&Buy a devenit cunoscut inițial în domeniul IT: încerci un program on-line timp de o lună, vezi dacă este ceea ce îți dorești și decizi dacă vrei să beneficiezi în continuare de acesta. Astăzi, a devenit tot mai utilizat de companii care acordă o atenție deosebită gradului de satisfacție al clientului sau inovației. Îl întâlnim și în domeniul modei, diverselor tehnologii noi, acolo unde creativitatea trebuie să convingă de faptul că se poate mult mai bine, totul este să încerci. Este, în același timp, un semnal că, dincolo de produs, contează și cine îl vinde; înseamnă că vei cumpăra din start calitate, încredere, timp de gândire, servicii cu care alții nu sunt dispuși să își bată capul. Este o schimbare radicală față de clasicul și radicalul ”Take it or leave it”.

Dar să vedem câteva propuneri de la DACCA și BrandsFurniture:

Birou Isola Up – de la CUF Milano


Conceput și dezvoltat după un design semnat de Luigi Glorini, este un birou cu înălțime reglabilă, de tip ”sit and stand” (se poate folosi și stând pe scaun, și în picioare). Se acționează electric, înălțimea putând varia de la 68 cm la 118 cm în câteva secunde. Structura de susținere este metalică, vopsită în alb, iar blatul din conglomerat de lemn, acoperit cu melamină gri sau albă și cu canturi ABS. Fiind un birou configurabil, la care se poate lucra în picioare, previne oboseala și disconfortul la nivelul gâtului, umerilor și spatelui, precum și al ochilor. În plus, ajută și la îmbunătățirea circulației sângelui, la diminuarea presiunii asupra coloanei vertebrale și reduce riscul de a avea probleme de sănătate cauzate de sedentarism.


Scaunul de birou PUREis3 PU213 – de la Interstuhl


 

Integrând tehnologii de ultimă generație din perspectiva materialelor și ergonomiei, este o reinterpretare a scaunului de birou, astfel încât se adaptează formei utilizatorului și activității acestuia fără a mai fi nevoie de mecanisme complicate pentru ajustări. Este un scaun de tip ”active seating”, care a depășit concepția că trebuie obținută poziția perfectă fixă; corpul se mișcă, iar scaunul se adaptează acestei dinamici, fiind potrivit oamenilor activi. Este disponibil în 5 variante de tapițerie, respectiv 2 variante de plasă pentru spătar.


Scaunul Sally Swingfit

Făcând parte din aceeași generație ”active seating” (sau ”active sitting”, diferențele încă nu s-au clarificat), acest scaun reprezintă o adevărată revoluție în modul de a te sta la birou. Este vorba o nouă concepție în ergonomie, provenind practic din zona kinetoterapiei sau reabilitării fizice a celor care au probleme legate de poziția pe scaun. Conform unor studii, o poziție rigidă, chiar dacă pare relaxantă, nu face decât să agraveze anumite afecțiuni ale coloanei și sistemului osos, reducând lubrifierea articulațiilor, atrofiază mușchii abdominali și afectează circulația, în special la nivelul picioarelor. În plus, o poziție standard solicită continuu aceleași articulații – de aceea, când ne ridicăm, avem disconfort sau dureri (mai intense cu cât înaintăm în vârstă). Mult mai potrivită este o poziție variabilă, respectiv dinamică sau activă, eventual apropiată de verticală (cu picioarele sprijinindu-se de sol), care să permită mișcări cât mai ample, chiar mișcări de destindere sau anumite exerciții fizice din când în când. Inclusiv în timpul întâlnirilor și ședințelor, se pare că mișcarea îmbunătățește concentrarea și prezența de spirit, făcând totul mai dinamic și mai productiv. Împreună cu un birou cu înălțime reglabilă, acest scaun formează un tandem care ne schimbă radical perspectiva. Poate fi obținut în două dimensiuni, pentru diferite lățimi ale bazinului, se poate regla ca lățime și înălțime, are o garanție din partea producătorului de 10 ani.


StandzOn – de la Gotessons

Iată un covoraș extrem de util celor care lucrează în picioare. Cei care adoptă lucrul la birou în această poziție devin cu 7% mai mulți în fiecare an, cererea de mobilier și accesorii specifice fiind și ea într-o creștere proporțională (există chiar birouri speciale pentru a fi amplasate la banda de alergare!). Avantajele sunt numeroase: mai multă mobilitate, o poziție corectă, un tonus muscular bun în permanență. Totuși, și în acest caz trebuie respectate câteva reguli, precum flexarea ușoară a genunchilor, niște pantofi confortabili, reglarea biroului la un nivel optim. Există, într-adevăr, posibilitatea apariției oboselii, de aceea a fost proiectat acest covoraș din poliuretan, de 18 mm grosime, care atenuează tensiunile din articulațiile picioarelor și previne oboseala.


Quadro Pull Out Cabinet – de la Cube Design

Un dulap pentru birou trebuie să fie compartimentat astfel încât să îl poți organiza cât mai eficient; dar mai este un lucru ce ne-ar da simplifica activitatea: să fie cât mai accesibil și, dacă se poate, să nu fim nevoiți să ne ridicăm de pe scaun. Acest dulap a fost conceput tocmai în acest scop: poate fi amplasat imediat lângă birou (poate fi utilizat și ca paravan), iar, de pe scaun, printr-o simplă glisare, avem acces la tot ceea ce se află înăuntru. Poate fi compartimentat în diverse moduri, cu accesorii în fiecare zonă, sunt disponibile mai multe dimensiuni și culori, poate fi conceput pentru poziționare pe dreapta sau stânga.


Panourile acustice Organic Block Kubus – de la Muratto

În orice birou avem nevoie de o acustică bună (fără ecouri sau reverberații), pentru a percepe doar sunetele care ne interesează, nu și pe cele care ajung la noi neintenționat, din alte zone alăturate. Dacă panourile sau elementele care optimizează acustica au și valențe estetice, cu atât mai bine! Cu aceste module geometrice de la Muratto, care pot fi amplasate într-o mare varietate de moduri, putem personaliza un spațiu.


Plante artificiale Gotessons

Cu o acuratețe extraordinară a detaliilor, plantele artificiale de la Gotessons nu necesită întreținere (cu costurile aferente), sau un climat special, și nici nu provoacă alergii. Dar vor arăta totdeauna impecabil, creînd o atmosferă relaxantă, familiară și echilibrată cromatic. Le poți folosi în scop decorativ și pentru a delimita anumite zone, fiind relativ simplu de mutat, fără riscul de a le afecta.
 

DACCA - soluții complete de amenajare

Oferta noastră cuprinde soluții pentru pardoseli, mobilier, placări și tapet pentru pereți, soluții acustice, corpuri de iluminat, practic toată gama de produse pentru amenajarea completă a unui spațiu. Datorită unei experiențe de 15 ani, avem capacitatea de a implementa un proiect de amenajare personalizat pentru orice spațiu de birouri, Horeca, rezidențial, medical, de învățământ ș.a.m.d. Promovam concepte inovative, soluții smart, ce integrează înaltă tehnologie, funcționalitate și design de cea mai bună calitate. Comandă online sau vino în noul nostru sediu și showroom din Cluj-Napoca (Str. Wolfgang Amadeus Mozart nr. 16) pentru a descoperi un univers al celor mai noi produse și soluții decorative.

Vezi aici tot mobilierul de office.
Proiectele noastre pentru amenajări office. 

Pentru cele mai potrivite recomandari hai să discutăm!


PARTENERI Dacca