Ce calități are un covor din PVC

Secţiile de operaţii si terapie intensivă din spitale, secțiile de imagistică medicală (radiologie), secțiile de producție din industria electronică și farmaceutică sunt spaţii speciale, supuse unor norme speciale de igienă şi siguranţă. Acestea necesită o atenţie sporită la alegerea soluțiilor pentru acoperirea pardoselilor si pereților, întrucât trebuie să respecte anumite norme, să fie testate și analizate.

Spațiile menţionate mai sus impun cerințe speciale ce nu se bazează doar pe curăţenie, un aspect plăcut şi rezistenţă. Pardoselile, în aceste cazuri, nu sunt doar nişte detalii decorative, ci produse bazate pe o tehnologie avansată. Pardoselile conductive sau disipative, sunt gândite şi construite ca să controleze descărcările electrostatice dintr-o încăpere, iar tipul de pardoseală (conductiv sau disipativ) se stabilește exact în funcție de caracteristicile echipamentelor electrice și electronice instalate în spațiile respective.

  


Ce diferenţiază un covor PVC conductiv de alte pardoseli

Electricitatea statică, deşi aparent inofensivă, poate distruge echipamente vitale. Activitatea poate să apară atunci când două materiale cu sarcini diferite se apropie foarte mult. Deşi aproape insesizabile pentru oameni, consecinţele electricităţii statice se traduc prin alterări ale aparatelor electrice, mai ales dacă acestea sunt în funcţiune.

Pardoselile conductive conţin fibre de carbon vizibile, ce transmit sarcina electrică, fără să afecteze aparatura din jur. Padoseala conductiva in dale de tipul Colorex EC, dezvoltat de Forbo, protejează suprafeţele sensibile transmite electricitatea statică prin stratul său dens de artere. Acestea sunt adunate de adezivul conductiv şi descărcate în pământ, cu ajutorul benzii de cupru.

Sistemul de transmisie şi protecţie este unul natural, ce nu necesită solvenţi sau substanţe speciale, sub formă de ajutoare. Gradul de umiditate din aer nu afectează conductivitatea covorului. Proprietatile acestei pardoseli din pvc conductiv Colorex EC sunt permamente pe toata durata sa de viata.

Spre deosebire de pardoseala conductiva de tip Colorex EC care descarca incarcarea electrica catre impamantare, pardoseala disipativa de tip Colorex SD imprastie incarcarea electrica pe intreaga suprafata a pardoselii. Alegerea corecta intre cele doua tipuri de pardoseala(conductiva sau disipativa) se face in baza specificatiilor din proiect.

Unde poţi folosi un covor PVC conductiv

Mulţumită adaptabilităţii produsului, un covor PVC conductiv poate fi instalat in orice tip de spatiu cu cerinte speciale . Avantajele pardoselii pot fi necesare în, laboratoarele farmaceutice, spaţiile de producţie din industria electronica si în sălile de operaţie, sectiile de radiologie, laboratoare de cercetare stiintifica, camere curate, etc. Covorul poate fi instalat direct pe sapa sau pe o pardoseală tehnică supraînălțată.
 

Un exemplu practic de spaţiu utilat cu un covor PVC conductiv poate fi o zonă de lucru în care se folosesc mai multe aparate electrice şi de măsurat. Acesta a fost montată pe o sapa autonivelanta şlefuită si aspirata. Banda de cupru a fost montată perimetral, longitudinal şi transversal. Suprafaţa de circa 100 metri pătraţi a fost accesorizată cu PVC-ul conductiv, bandă de cupru, amorsă conductiva, adeziv conductiv şi un cordon de sudură. Toate acestea au fost produse de către Forbo.

Un covor PVC conductiv de tip Colorex Ec sau SD protejează împotriva descărcărilor de electricitate statică, accesorizat cu aspectul estetic dat de fibrele de carbon şi culoarea pe care o alegi pentru spaţiul de echipat. Mulţumită structurii sale, dar şi a tehnologiei prin care este făcut, covorul din PVC conductiv sau disipatic este durabil şi nu îţi va ridica probleme, din punct de vedere al calităţii, deoarece isi pastreaza in timp toate aceste caracteristici. Pardoseala de acest gen este şi uşor de curatat si întreţinut.

DACCA - soluții complete de amenajare și design interior

 

Prin experiența acumulată pe piața românească începând cu 2008, DACCA are capacitatea de implementa un proiect de amenajare personalizat pentru orice spațiu de birouri, Horeca, rezidențial, medical ș.a.m.d. Se poate livra soluția tehnică și produsele, inclusiv cu anumite contribuții pe zona de design, pentru adaptarea la spațiul disponibil. În timp, DACCA a dezvoltat parteneriate cu furnizori care pot asigura materiale pentru orice tip de amenajare, în variante personalizate sau modulare, inclusiv mobilier (scaune, mese, banchete, fotolii, pouf-uri etc.), soluții de iluminat sau panouri decorative acustice. Te așteptăm în sediul nostru și showroomul din Cluj-Napoca (Str. Wolfgang Amadeus Mozart nr. 16) pentru a descoperi o gamă largă de produse și soluții decorative.
 

 


PARTENERI Dacca