Cum se curăţă și se întreține parchetul

Pardoseala din lemn este o alegere populară în multe spații, datorită aspectului său inconfundabil și natural. Ea oferă oricărui spațiu o eleganță aparte și îl transformă într-un loc primitor și călduros, indiferent de tipul acestuia.

Totuși, pentru a te asigura că această pardoseală își va menține aspectul natural și „nou”, este necesar să efectuezi în mod constant curatarea parchetului și să aplici soluțiile adecvate.

Aceste tehnici de curățare pentru parchet se efectuează cu regularitate și, bineînțeles, efectul lor este garantat atunci când respectivul parchet este și bine îngrijit în fiecare zi, mai ales dacă este destinat unui trafic intens.

În schimb, parchetul este o alegere rezistentă care va aduce pe termen lung un aspect natural spațiului tău. Indiferent dacă ai optat pentru parchet masiv, stratificat, parchet de plută sau de bambus, ca să te bucuri de el și să îl menții ca nou, iată câteva sfaturi pe care le poți pune în practică.

Soluţii pentru curăţarea parchetului

1. Curățare zilnică

Deși nu este obligatoriu, este recomandat ca să efectuezi zilnic o curățare a parchetului tău.

Aceasta se poate efectua cu un detergent cu acțiune mare de curățare, fără săpun sau ceară, pentru a nu afecta finisajul parchetului. Pentru curățare poți folosi un mop cu microfibră plat. Recomandăm să folosești un echipament profesional, pentru a te asigura că procesul de curățare este bine realizat.

Dacă suprafața pe care trebuie să o cureți este foarte mare și nu ai timpul necesar să efectuezi zilnic o astfel de curățare, atunci recomandăm să faci acest lucru cel puțin o dată pe săptămână.

De asemenea, în fiecare zi trebuie să te asiguri că parchetul tău este ferit de orice pericole, precum zgârieturi datorate de obiecte grele sau ascuțite care sunt târâte pe parchet și de decolorare, datorată razelor solare puternice.

Indiferent cât de des realizezi curățarea parchetului, niciodată să nu folosești apă în cantitate mare. Orice lichid vărsat pe parchet se va șterge imediat.

2. Curățare intensivă uscată

Acest tip de curățare necesită să prelucrezi parchetul uniform și circular – suprapus până ce suprafața se va curăța complet iar murdăria existentă se va desprinde din pori.

După decapare, suprafața va avea o optică mată. Praful care rămâne după decapare se va îndepărta cu ajutorul unui mop uscat ori ușor umed sau cu aspiratorul. Echipamentul pe care ți-l recomandăm este un monodisc cu aspirare și pad special pentru pardoselile din lemn.

Realizând această decapare uscată, te vei asigura că parchetul își va păstra valoarea inițială, nu vor apărea umflături în parchet, nu vor apărea diferențe de culoare și nu există timp de așteptare înainte de tratare/sigilare.

Acest tip de întreținere se poate face la fiecare 30-45 de zile, în funcție de cât de intens este traficul în spațiul tău.

3. Protecție după curățare intensivă uscată

Odată ce ai încheiat fiecare curățare intensivă uscată, e recomandat să aplici o peliculă pe suprafața parchetului de lemn, cu scopul de a-i prelungi viața și de a-i păstra aspectul de parchet nou.

Protecția se aplică pe suprafața perfect curată și uscată și se recomandă să fie aceeași folosită de fiecare dată: ceară, ulei, film protector. Ea poate fi lucioasă sau semi-mată.

Protecția poate fi aplicată folosind un mop din microfibră, plat, același de care am menționat și la curățarea zilnică.

Respectând acești pași pentru curatarea parchetului, ai șanse mai mari de a păstra pardoseala ca nouă! Aspectul elegant oferit de parchet nu se demodează niciodată și tu te vei asigura că parchetul tău își va păstra aspectul inițial cât mai mult timp.

DACCA - soluții complete de amenajare și design interior

Prin experiența acumulată pe piața românească începând cu 2008, DACCA are capacitatea de implementa un proiect de amenajare personalizat pentru orice spațiu de birouri, Horeca, rezidențial, medical ș.a.m.d. Se poate livra soluția tehnică și produsele, inclusiv cu anumite contribuții pe zona de design, pentru adaptarea la spațiul disponibil. În timp, DACCA a dezvoltat parteneriate cu furnizori care pot asigura materiale pentru orice tip de amenajare, în variante personalizate sau modulare, inclusiv mobilier (scaune, mese, banchete, fotolii, pouf-uri etc.), soluții de iluminat sau panouri decorative acustice. Te așteptăm în sediul nostru și showroomul din Cluj-Napoca (Str. Wolfgang Amadeus Mozart nr. 16) pentru a descoperi o gamă largă de produse și soluții decorative.


PARTENERI Dacca