Pardoseli pentru o clinică privată de oftalmologie din Cluj-Napoca

În toamna anului 2018 a fost deschisă la Cluj-Napoca una dintre cele mai performante unități medicale din țară, Clinica Oculens. Dotată cu aparatură medicală de ultimă generație și reunind o echipă de medici cu experiență, această clinică de oftalmologie este în același timp și un reper în proiectele medicale din România din perspectiva condițiilor create pentru pacienți și personalul angajat.

Prin arhitectură și design interior, s-a reușit crearea unei atmosfere plăcute, calde și primitoare, la cele mai înalte standarde de calitate a construcției și finisajelor, de siguranță și confort pentru cei care îi trec pragul. Finisajele pentru pardoseli și pereți au fost realizate de Dacca Group Trade din Cluj-Napoca.

Materiale speciale

Noul sediu modern, elegant, generos și nu în ultimul rând funcțional este organizat pe cinci nivele, cu o zonă de recepție aerisită, zonă administrativă și cabinete de consultații la parter. La primul etaj sunt alte cabinete de consultații, examinări și investigatii, o sală de tratamente și o sală de așteptare largă la etaj.

La etajul doi, pe o suprafață de peste 550 mp este amplasat un bloc operator ultramodern, cu 4 săli de operație având sterilizare, climatizare și presurizare controlată, săli preoperatorii, postoperatorii și de așteptare pentru pacienți. Ultimul nivel este amenajat cu saloane pentru pacienți și o sală multifuncțională, iar demisolul este dotat cu cameră tehnică, adăpost de protecție civilă, arhive și vestiare pentru personal. Fiecare nivel are grupuri sanitare pentru pacienți și personal, inclusiv pentru persoane cu dizabilități la parter și la etajul I.

Cele două lifturi de persone, inclusiv cel pentru targă completează amenajările create pentru confortul și siguranța pacienților. Toate aceste spații au nevoie de pardoseli și finisaje pentru pereți speciale, care să facă față traficului, întreținerii frecvente, să ofere siguranță la mers, silențiozitate și să împiedice proliferarea germenilor patogeni.

În plus, anumite spații, precum blocul operator, zonele cu aparatură de înaltă fidelitate au nevoie de pardoseli conductive, care să elimine sarcinile electrice necontrolate care le pot afecta. O preocupare importantă a fost și cromatica finisajelor, pentru a crea o atmosferă caldă, echilibrată, cu elemente decorative personalizate care să inducă pacienților o stare de optimism și de încredere. După un proces îndelungat de selecție, echipa DACCA a fost desemnată să realizeze finisajele pentru pardoseli și pereți.

Din gama largă de materiale furnizate de firma clujeană, au fost propuse cu predilecție variante antibacteriene, din colecții diverse, de la linoleum natural, pardoseli LVT, covoare PVC speciale pentru scări, la tapet antibacterian personalizat pentru saloane, cabinete și săli de operații. Sistemele de pardoseli propuse au fost și ele diverse, un astfel de proiect presupunând mai multe tipuri de solicitări și exigențe privind traficul, întreținerea, aderența, acustica etc.

Conceptul de amenajare interioară a fost realizat de firma de arhitectură Arhiplus din Cluj-Napoca, arhitecți Andra și Călin Spânu.

Astfel, în acest proiect au fost puse în operă următoarele tipuri de produse: ·
  • Pentru pregătirea stratului suport la pardoseli: șapă autonivelantă și rășină epoxidică;
  • Strat final pentru pardoseli: linleum, covoare PVC și LVT din colecțiile Forbo Flooring Systems: Sphera Element, Novilux, Eternal Design, Marmoleum Marbled, Marmoleum Modular, covor PVC antiderapant Surestep, covor PVC Sarlon Complete Step, Sarlon Uni, Sarlon Dégradé (cu proprietăți acustice speciale), pardoseli ESD tip Colorex EC și Colorex SD, LVT cu strat acustic tip underlay.
  • Finisaje pentru pereți: tapet personalizat Intutive Design, calitatea Hygienic și Vlies (antimicrobiene ) și tapet PVC.
  • Sistem de ștergătoare outodoor, bariere de praf. Info Obiectiv: Clinica Oculens Cluj-Napoca Furnizare de materiale, execuție lucrări pentru pardoseli și pereți: Dacca Group Trade. Materiale utilizate: Forbo și mFlor (pardoseli elastice), Intuitive Design (tapet), Wakol și Mapei (materiale montaj), Techem (bariere de praf).
Obiectiv proiect de amenajare: Clinica Oculens Cluj-Napoca - furnizare de materiale, execuție lucrări pentru pardoseli și pereți.

Comunicat de presă publicat în Pardoseli Magazin (14,03,2019)

Vezi detalii și galerie foto în secțiunea de proiecte: Amenajare - Clinica Oftalmologică Oculens, Cluj Napoca, 2018!

PARTENERI Dacca