DACCA: amenajări speciale pentru unități medicale

În condițiile actuale, când preocuparea principală în unitățile medicale (și în întreaga societate) este cea de prevenire a răspândirii COVID-19, amenajările interioare, în speță finisajele, sunt reevaluate din perspectiva calității, a rezistenței la operațiuni frecvente de igienizare și în treținere.

Aceasta cu atât mai mult cu cât este prevăzută o activitate de prevenire care se poate prelungi de-a lungul a câțiva ani, până la eradicarea pandemiei. Prin urmare, investițiile în amenajări performante sunt și vor fi gândite pe termen lung. O atenție specială este acordată par doselilor, dar și pereților, mobilierului sau decorațiunilor.

Companiile specializate în furnizarea și implementarea soluțiilor de amenajare interioară pentru unități medicale au o responsabilitate majoră. În acest context, vă prezentăm câteva dintre atuurile companiei DACCA GroupTrade din Cluj- Napoca, specializată, printre altele, în amenajarea completă a spațiilor medicale, de la stadiul de proiect până la darea în folosință.

DACCA abordează fiecare spațiu dintr-o unitate medicală în funcție de specificul activității (recepție, saloane, laboratoare, săli de operație, birouri etc.), gândind soluții personalizate, pentru o eficiență maximă, dar și pentru a obține interioare agreabile, care prin forme și culori să insufle optimism celor aflați în suferință, ca și angajaților. Ceea ce poate fi însă un numitor comun al acestor spații este posibilitatea de a alege soluții antibacteriene pentru pardoseli și pereți, scaune și mese, decorațiuni, fotolii, tapet personalizat, corpuri de iluminat, toate optime pentru spații medicale.

Descarcă gratuit ebook:   Amenajare spitale, centre de îngrijire, farmacii - soluții și tehnologii de ultimă oră

În privința pardoselilor, se optează, conform normativelor, pentru materiale care să ofere siguranță la trafic (coeficient de alunecare optim și lipsa obstacolelor), rezistență la compresiune (sub greutatea că ru cioarelor și a mobilierului), su prafețe continue, care să nu permită acumularea murdăriei și germenilor, rezistența la agenți chimici și biologici, frecvenți într-o unitate medicală. O soluție completă de amenajare nu poate fi oferită decât în urma unei experiențe bogate în domeniu și a unei oferte bogate de produse.

DACCA are în portofoliu sute de proiecte realizate de-a lungul anilor și lucrează cu peste 50 de producători de talie europeană și mondială, printre care Polyflor, Bioclad, Forbo, Bolon, Fritz Hansen, &Tradition, Kartell, Fredericia, Hallo Design, Eva Solo, Bover Barcelona, Green Furniture Concept, Fletco, Intuitive, Cube-Design, Softrend, Intersthul, Louis de Poortere, De Vorm, Offecct, Acustio, Chairs&more, Incati, Muratto, Lano și alții.

Iată în continuare câteva exemple de soluții antimicrobiene, recomandate și implementate de DACCA în cabinete medicale, spitale, clinici:
 
  • Zona de recepție și sală așteptare: LVT Expona Design - marca Polyflor, tapet personalizat Intuitive;
  • Cabinete pentru consultații: covor PVC Palettone marca Polyflor și Marmoleum natural marca Forbo;
  • Sală de tratament: covor PVC Palettone omogen marca Polyflor și Marmoleum natural marca Forbo;
  • Bloc operator: pardoseli ESD marca Colorex EC de la Forbo, placări antibacteriene marca Bioclad și tapet personalizat marca Intuitive;
  • Sterilizare: covor PVC omogen antibacterian Palettone marca Polyflor și Marmoleum natural marca Forbo;
  • Grup sanitar și vestiar - covor PVC antiderapant Polysafe Hydro Evolve marca Polyflor și covor PVC antiderapant Surestep marca Forbo;
  • Salon pacienți: covor PVC omogen antibacterian Palettone - Polyflor și Marmoleum Forbo, tapet Intuitive;
  • Rezerve postoperatorii, ATI – pardoseală ESD Colorex EC – Forbo.

Dacca Group Trade poate proiecta și executa de asemenea lucrări de amenajări antibacteriene sau simplu de igienizat și pentru spații cu alte destinații: unități de învățământ, HoReCa, spații comerciale, birouri ș.a.m.d., cu respectarea exigențelor domeniului respectiv, prevăzute în normative sau de către reglementările temporare, cum sunt cele de acum.

DACCA poate fi în același timp un excelent consultant pentru dumneavoastră în ceea ce privește utilizarea eficientă a spațiului, alegerea celor mai potrivite materiale și metode de întreținere care să prelungească durata de viață a produselor.

Comunicat de presă publicat în revista Pardoseli Magazin.

PARTENERI Dacca