Bolon – idealul în designul hotelier

În România prin DACCA

Din Germania până în Hong Kong, și începând desigur cu Suedia, țara de origine, pardoselile Bolon pot fi văzute în numeroase hoteluri, ca o alegere practică, funcțională și, nu în ultimul rând, estetică. Restaurantul și zona de lobby de la RC Hotel din Jönköping – Suedia au beneficiat de colecția Create de la Bolon, iar la hotelul Radisson Blu Nydalen din Oslo – Norvegia au fost montate în centrul de conferințe și în restaurant sortimente din colecția Graphic. Hotel Schöne din Frankfurt, de asemenea, are în camere pardoseli Bolon Silence, care, pe lângă eleganță și confort, sunt și foarte silențioase. Același tip a fost ales și pentru un executive lounge din hotelul Cordis – Hong Kong.

Pardoselile Bolon sunt cunoscute în România în special prin aplicațiile din zone office (birourile Dell, Amazon, Betfair, NTT Data sunt doar câteva repere), dar acestea sunt la fel de potrivite și în spații hoteliere, ca variante de pardoseli ”fashion”, surprinzătoare, texturate precum mocheta, dar în același timp ultrarezistente.

Brandul Bolon se identifică prin inovație, dezvoltând noi colecții și lucrând în colaborare cu cei mai prestigioși designeri din lume, de la Jean Nouvel și Missoni la Giulio Cappellini și Campana Brothers. Nu întâmplătoare sunt premiile obținute an de an la saloanele de la Milano; anul trecut, conceptul standului de la marele târg Salone del Mobile a fost realizat în colaborare cu renumitul atelier de design Neri & Hu, care a prezentat noua colecție Elements ca o combinație între funcționalitatea nordică și simplitatea asiatică.

Povestea brandului Bolon, recunoscut şi apreciat în întreaga lume pentru pardoselile ţesute din vinil, îşi are începutul în urmă cu 60 de ani, într-o mică fabrică de covoare din Suedia. Din dorinţa de a găsi soluţii inovatoare care să ofere un aspect unic, eleganţă şi durabilitate pentru amenajarea interioarelor, cele două fiice ale fondatorului fabricii au deschis în 2003 drumul pardoselilor ţesute din vinil. Astfel, strălucirea din fashion design a fost adusă în lumea pardoselilor, îmbinând într-un mod cu totul inedit aspectul de împletitură (ce ne aminteşte de confortul unui covor) cu rezistenţa firelor din vinil.

Fiecare catalog şi fiecare colecţie Bolon s-a remarcat prin inovaţii în domeniul tehnologiei prelucrării şi fabricării pardoselilor ţesute, dar şi prin design şi varietatea culorilor. Au fost create foarte multe modele, pattern-uri, forme, texturi şi posibilităţi de a personaliza o acoperire, realizate în departamentul propriu de creație şi prin colaborări cu unele dintre cele mai prestigioase case de design din lume, urmărind trendurile și creându-le adeseori.

Pardoselile Bolon au câştigat astfel aprecierea designerilor şi arhitecţilor de pe toate meridianele, inclusiv din România, care au putut oferi investitorilor soluții unice, rezistente, pentru spații dintre cele mai diverse, hotelurile fiind vizate în mod special pentru nevoia de noutate, personalizare și rezistență la trafic, dar și pentru faptul că sunt foarte silențioase, asigurând confortul acustic al oricărui spațiu.

Dincolo de toate acestea, o pardoseală Bolon reprezintă o investiție pe termen lung. Durabilitatea, ușurinta de curățare și păstrarea în timp a calităților, inclusiv din perspectiva aspectului, sunt avantaje practice prin excelență.

 

  • Ca durabilitate, toate colecțiile Bolon sunt incluse în clasele 32 sau 33 (conform EN 685), ceea ce înseamnă o durată lungă de viață chiar și în condiții de trafic intens sau igienizare frecventă, păstrându-și aspectul mai bine decât pardoselile textile și chiar decât cele din lemn. Pe întreaga durată de viață (și toate pardoselile Bolon au o garanție de 10 sau 15 ani) este eliminat așadar orice cost suplimentar major, reușind ca în scurt timp investiția să se amortizeze.
  • Din perspetiva sănătății, vorbim de o pardoseală care a primit certificarea Asociației Norvegiene pentru Astm și Alergii: nu permite microorganismelor să prolifereze, nu reține mirosuri, nu se pătează, iar suportul său impermeabil din PVC nu permite scurgerile către stratul suport. Emisiile de VOC sunt extrem de reduse, asigurând o calitate excelentă a aerului de interior.
  • Comportament excelent la incendiu:clasa Bfl-s1, adică întârzie incendiul și degajă foarte puțin fum (este clasa pardoselilor din zonele de evacuare).
Comunicat publicat în Spamagazin (21.02.2019).

Citește pe blogul nostru: Tendințe în designul interior: pardoseli Bolon

PARTENERI Dacca