Cursuri de montaj profesionist de pardoseli la Cluj-Napoca

DACCA Group Trade, firmă din Cluj-Napoca specializată în furnizarea și execuția de sisteme profesionale pentru pardoseli și pereți, a organizat în zilele de 4, 5 și 6 martie 2015 un curs practic de montaj cu diverse tipuri de pardoseli elastice marca Forbo Flooring (linoleum natural și PVC special - acustic, antiderapant și conductiv), folosind produse de montaj Eurocol Forbo Bonding.

Evenimentul a avut loc în sălile de conferințe ale hotelului Sunny Hill din Cluj-Napoca, fiecare zi de curs având programul între orele 9 și 17. Cursul, care a inclus elemente teoretice, dar mai ales practice, a fost unul interactiv, menit să ofere cele mai bune soluții la problemele reale întânite pe șantier de către montatorii profesioniști. Subiectele abordate au vizat o mare varietate de operațiuni și tipuri de materiale întâlnite frecvent pe șantier:

 

  • Pregătirea stratului suport pentru pardoseli elastice (evaluarea acestuia, intervenția asupra lui atunci când nu are caracteristicile optime, tipurile de materiale necesare diferitelor operațiuni, aclimatizarea);
  • Pardoselile elastice care pot fi aplicate: linoleum natural, PVC acustic, antiderapant și conductiv (inclusiv tipurile de montaj, cu particu larități, variante de adezivi, unelte, realizarea col țurilor și scafelor, suduri, intasii, aplicarea pe trepte, abordarea montajului în spații umede);
  • Pregătirea stratului suport și montajul parchetului (tipuri de parchet, adezivi, ustensile și echipamente).
Au fost invitați specialiștii Forbo Flooring și Eurocol (Forbo Bonding), care, alături de DACCA, au pus la dispoziție toate materialele necesare demonstrațiilor practice.

Demonstrațiile practice s-au desfășurat în același mod ca lucrările tipice de șantier, urmând cu strictețe etapele evidențiate de specialiști. O atenție deosebită a fost acordată aplicării linoleumului, un material natural care atrage tot mai mulți adepți și în România – beneficiari și montatori.

După etapa de finitorie a pregătirii stratului suport, aplicarea linoleumului s-a des fășurat sub îndrumarea specialistului Forbo Flooring.

”Deoarece linoleumul este un material natural, are un comportament specific atunci când vrem să-l instalăm și, de aceea, este încă o provocare pentru mulți montatori din România.

Obiectivul nostru a fost să prezentam practic cum se aplică corect acest material, ce «trucuri» trebuie să cunoști, cu ce unelte specifice lucrezi, astfel încât munca să devină o plăcere și montajul final să fie impecabil. Pardoselile de calitate presupun un montaj realizat de firme specializate”, arată reprezentanții DACCA Group Trade.


ACCA Group Trade este o firmă specializată în realizarea sistemelor profesionale pentru pardoseli și pereți (mochetă, linoleum, PVC, Flotex, parchet, tapet, placări de pereți), asigurând o largă varietate de servicii: montaj, consultanță, întreținere.

Portofoliul de lucrări al DACCA cuprinde obiective din majoritatea domeniilor: birouri, hoteluri și restaurante, unități medicale, unități de învă țământ, instituții publice, obiective in dustriale, spații comerciale, săli fittness, aerobic și Spa.

Comunicat de presă publicat în Pardoseli Magazin (24,03.2015)

PARTENERI Dacca