Noile colecții Bolon, prin DACCA Group Trade

Bolon, unul dintre cele mai inovative și exclusiviste branduri de pardoseli de pe piața europeană și mondială, este reprezentat în România de Dacca Group Trade, care nu doar furnizează acest material, ci oferă și întregul suport tehnic și estetic pentru găsirea soluției optime unui anumit proiect, în colaborare cu beneficiarul sau arhitectul.

Astfel sunt identificate colecțiile și aspectele tehnice dorite, într-o deplină transparență a informațiilor despre produs, se asigură asistență în realizarea designului sau a necesarului, în gestionarea fazelor de execuție ș.a.m.d.

Din 2009, DACCA a realizat zeci de proiecte cu pardoselile Bolon, pe care le-a promovat cu încrederea că beneficiarii vor avea ceea ce își doresc, ba chiar le vor fi depășite așteptările. De asemenea, mulțumită unor parteneriate bazate pe încredere și respectul pentru calitate,

DACCA a reușit implementarea în proiecte de amenajare de referință a acestor pardoseli fashion, atât de versatile și de rezistente. În prezent, cei care își doresc pardoseli Bolon pot solicita ultimele creații apărute sub acest brand: colecția Diversity, lansată în aprilie 2019 la Milano, și Bolon by Missoni, lansată chiar în septembrie anul acesta.

Pardoselile Bolon sunt cunoscute în România în special prin aplicațiile din spații comerciale exclusiviste și office (birourile Dell, Amazon, Betfair, NTT Data sunt doar câteva repere), dar acestea sunt la fel de potrivite în spații de orice fel, ca variante de pardoseli ”fashion”, surprinzătoare, texturate precum mocheta, dar în același timp ultrarezistente.

Brandul Bolon se identifică prin inovație, dezvoltând noi colecții și lucrând în colaborare cu cei mai prestigioși designeri din lume, de la Jean Nouvel și Missoni la Giulio Cappellini și Campana Brothers. Povestea brandului Bolon, recunoscut şi apreciat în întreaga lume pentru pardoselile ţesute din vinil, îşi are începutul în urmă cu 60 de ani, într-o mică fabrică de covoare din Suedia.

Din dorinţa de a găsi soluţii inovatoare care să ofere un aspect unic, eleganţă şi durabilitate pentru amenajarea interioarelor, cele două fiice ale fondatorului fabricii au deschis în 2003 drumul pardoselilor ţesute din vinil. Astfel, strălucirea din fashion design a fost adusă în lumea pardoselilor, îmbinând într-un mod cu totul inedit aspectul de împletitură (ce ne aminteşte de confortul unui covor) cu rezistenţa firelor din vinil.

Au fost create foarte multe modele, pattern-uri, forme, texturi şi posibilităţi de a personaliza o acoperire, realizate în departamentul propriu de creație şi prin colaborări cu unele dintre cele mai prestigioase case de design din lume, urmărind trendurile și creându-le adeseori.

Pardoselile Bolon au câştigat astfel aprecierea designerilor şi arhitecţilor de pe toate meridianele, inclusiv din România, care au putut oferi investitorilor soluții unice, rezistente, pentru spații dintre cele mai diverse, acolo unde este nevoie de noutate, personalizare, rezistență la trafic și, în același timp, un confort acustic deosebit.

Durabilitatea, ușurința de curățare și păstrarea în timp a calităților, inclusiv din perspectiva aspectului, sunt avantaje practice prin excelență.

Ca durabilitate, toate colecțiile Bolon sunt incluse în clasele 32 sau 33 (conform EN 685), ceea ce înseamnă o durată lungă de viață chiar și în condiții de trafic intens sau igienizare frecventă, păstrându-și aspectul mai bine decât pardoselile textile și chiar decât cele din lemn. Pe întreaga durată de viață (și toate pardoselile Bolon au o garanție de 10 sau 15 ani) este eliminat așadar orice cost suplimentar major.

Din perspetiva sănătății, vorbim de o pardoseală care a primit certificarea Asociației Norvegiene pentru Astm și Alergii: nu permite microorganismelor să prolifereze, nu reține mirosuri, nu se pătează, iar suportul său impermeabil din PVC nu permite scurgerile către stratul suport. Emisiile de VOC sunt extrem de reduse, asigurând o calitate excelentă a aerului de interior.

Comportament excelent la incendiu: clasa Bfl-s1, adică întârzie incendiul și degajă foarte puțin fum (este clasa pardoselilor din zonele de evacuare).

Comunicat de presă publicat în Pardoseli Magazin (07,09.2019).

Citește pe blogul nostru:

PARTENERI Dacca