Noua colecție BOLON by Patricia Urquiola

În România, prin DACCA Group Trade

Pe 7 septembrie 2021 a fost lansată noua colecție BOLON by Patricia Urquiola, prin care cunoscutul producător suedez propune noi texturi și culori pentru finisajul pardoselilor. 

În realizarea acestei colecții, Patricia Urquiola s-a inspirat din arta populară japoneză Sashiko, apărută și dusă la perfecțiune în perioada Edo (1603 – 1867), prin care țesăturile erau consolidate cu fire rezistente și petice, pentru a se comporta mai bine la uzură. În timp, această practică a devenit o adevărată artă, cu influențe în civilizația japoneză din perspective precum aspectul vestimentar, al țesăturilor, designul în general. Modelele Sashiko sunt caracterizate de configurații simple, geometrice, și combinații de culori care denotă eleganță și bun-gust, păstrând în același timp un simț deosebit al materialității. 

Acesta este și conceptul care a stat la baza noii colecții BOLON, destinată unor locații de nivel high-end în birouri, hoteluri sau spații comerciale care să fie personalizate printr-un design umanizat, cu trimiteri sugestive către meșteșugurile originare, către materialele obținute artizanal, dar de o calitate ireproșabilă. Aceste trăsături au fost integrate în mod fericit - așa cum declara însăși creatoarea, sursa de inspirație a fost ”contrastul dintre rezistența țesăturilor Bolon și delicatețea acestora”. 

Nimic mai modern și mai potrivit zilelor noastre în această abordare! Culorile sunt discrete și simplu de asortat, modelele sunt subtile și în același timp expresive, materialul este potrivit oricărei suprafețe, mai ales spațiilor largi, cu o perspectivă generoasă, care să permită observarea modelelor din țesătura pardoselii. În procesul de producție sunt folosite și materiale reciclate, colecția având certificare din perspectiva protecției mediului. 

Estetica ei ne atrage și este într-adevăr un vis devenit realitate să prezentăm lumii colecția BOLON by Patricia Urquiola. Colecția reflectă simțul ei deosebit pentru culori, este o nouă paletă cu care nu am mai lucrat până acum, o completare excelentă pentru gama noastră existentă. Suntem mândri să o adăugăm pe Patricia în portofoliul nostru de prieteni BOLON. Annica Eklund - Chief Creative Officer BOLON

BOLON by Patricia Urquiola este o colecție concepută în patru culori: gri, bej cu detalii albastre, roz cu tente de argilă și un verde calm. Griul Sashiko denotă o grație rafinată, fiind potrivit pentru interioare care inspiră încredere și atitudine; bejul (Light Sashiko) are o eleganță neutră, echilibrată prin textura marcată de liniuțe albastre, rozul Nude Sashiko este primitor și relaxant, iar verdele special cu tente albăstrui trimite către simplitate și artizanal.Pardoseala fabricată în Suedia este ușor de întreținut, rezistentă la murdărie și uzură, are o clasificare performantă ca rezistență (clasa 33 – pentru uz comercial intens) și o garanție de 15 ani. Produsele din această colecție vor fi realizate în role și vor fi disponibile în stoc, ceea ce este un avantaj important pentru livrari imediate pentru toți cei care aleg aceasta colecție Bolon în proiectele lor (arhitecții, designerii de interior sau clienții finali).  

Colecția se poate vedea și cu camera VR (Virtual Reality), BOLON adoptând această soluție pentru colecțiile lansate în ultimul timp (Emerge).

Pardoselile Bolon, produse în Suedia, sunt cunoscute în întreaga lume datorită faptului că îmbină conceptul de finisaje ”fashion”, având aspect textil, cu rezistența surprinzătoare și simplitatea întreținerii. Brandul Bolon se identifică prin inovație, dezvoltând permanent noi colecții în colaborare cu cei mai prestigioși designeri din lume. În România, pardoselile BOLON pot fi obținute exclusiv prin DACCA Group Trade, companie specializată în finisaje de calitate pentru amenajările interioare oferind mobilier, pardoseli, soluții acustice și de iluminare pentru orice tip de spațiu public: birouri, rezidențial, Horeca, unități medicale și de învățământ etc.

Născută în Spania în 1961, Patricia Urquiola este în acest moment unul dintre cei mai cunoscuți designeri europeni, cu creații importante în arhitectura de interior și designul industrial de inspirație italiană. Și-a deschis în 2001 un studio propriu de proiectare la Milano și a lucrat în timp pentru branduri de renume: Cassina (director de creație), B&B Italia, De Padove, Flos, Gan, Glas Italia, Haworth, Kettal, Kvadrat și Kettal – pentru a numi doar câteva. A primit numeroase disticții, precum Medalla de Oro al Merito en las Bellas Artes și Orden de Isabel la Católica (Spania), a organizat expoziții în țări din Europa, Asia și SUA. Una dintre lucrările sale de referință este amenajarea hotelului Mandarin Oriental din Barcelona.

Datorită aspectului unic și a calităților excepționale, Bolon a fost preferat de către arhitecți și designeri în proiectele din România. Prin DACCA, pardoselile Bolon au fost prezente în proiecte de amenajare pentru spații office, săli de meeting, săli de conferințe, spații showroom și restaurante. Pentru a afla mai multe detalii despre produsele Bolon, dați click aici.

DACCA Group Trade este o firma specializata in furnizarea unui pachet complet de produse si sisteme pentru amenajarea spatiilor publice, avand colaborari de peste 14 ani cu producatori europeni dintre cei mai renumiți.

PARTENERI Dacca