Sfaturi pentru amenajarea spațiilor hoteliere

Dacca Group Trade, cu o experiență bogată în amenajarea completă de spații Horeca, are soluții pentru zona de recepție, lounge, restaurant, săli de meeting și multifuncționale, cafenea, club, bar, cazinou, piscină, terasă și altele. Pachetele de amenajare includ consultanță în alegerea soluțiilor, furnizarea materialelor și implementare.

În urma experienței dobândite în ultimii 13 ani, în sute de proiecte finalizate, dorim să vă împărtășim câteva sfaturi sau idei de urmat care pe noi ne-au ajutat în realizarea proiectelor.

Recepția: fiind prima zonă în care intră clientul, impactul vizual ar trebui să fie unul remarcabil. Conceptul de amenajare ne dorim să fie unitar, urmând un „fir roșu” caracteristic. Recomandăm așadar să fie o zonă deschisă, primitoare, bine iluminată, cu o acustică optimă, care prin design să te introducă în atmosfera specifică hotelului, iar zona de desk să fie ușor de identificat.

Corpurile de iluminat trebuie plasate corespunzător, astfel încât să avem atât lumină ambientală, cât și lumină direcționată pe corpul recepției.

Pentru pereți, recomandăm tapetul personalizat sau placările cu plută, lemn, în general materiale ușoare și naturale, care să confere textură și volum suprafețelor, fără să încarce inutil.

De asemenea, amenajarea zonei de lounge să fie una cursivă, în continuarea celei de recepție, aducând în plus doar elementele specifice, încadrate în concept: fotolii confortabile, măsuțe de cafea, lămpi pentru lumină ambientală și/sau lămpi pentru măsuțe. Aici trebuie să poți sta relaxat, să citești câteva e-mailuri sau să ai o discuție plăcută cu cineva, ori să poți bea pur și simplu o cafea sau un ceai.

Pentru o acustică bună, recomandăm panouri sau placări acustice decorative, mobilier tapițat, draperii textile, plante integrate în mobilier ca separatoare sau în casete verticale; toate acestea contribuie la obținerea unei atmosfere calde, fără zgomot. În zona de recepție și lounge întotdeauna propunem câteva obiecte de design autentic, menite să dea valoare spațiului.

Sălile de conferințe și sălile multifuncționale

Aceste încăperi găzduiesc evenimente cu nevoi diverse, iar un design funcțional trebuie să găsească o soluție pliată pe această cerere. Considerăm că sălile de conferințe pot fi amenajate cu succes utilizând soluții modulare, smart, extensibile, suprapozabile, ușoare și care pot fi ușor adaptate în funcție de situație, fie că este vorba de pardoseli, scaune, mese, pereți separatori mobili, panouri de prezentare pentru work-shopuri etc.

Camerele de hotel

Camera de hotel este elementul cheie pentru odihna și confortul oaspeților hotelului. Toate celelte spații întregesc gama de servicii și facilități, însă camera punctează la capitolul confort.

Ne referim aici la aspect, calitate, acustică și dotări, cu accent pe câteva elemente:

Pardoselile să fie confortabile și să respecte conceptul de amenajare, atât în privința designului, cât și a normelor legale privind spațiile publice;

- Mobilierul să fie de calitate, bine ales, patul confortabil, tapetul personalizat, să existe scaune, oglindă, fotoliu;

- Dotarea să includă corpuri de iluminat: lampă de birou, lămpi de perete.

Restaurant, cafenele, bar

Restaurantul trebuie să fie zona în care clientul să dorească să-și petreacă timpul liber, să ia masa sau să bea un pahar cu vin, într-o atmosferă relaxată, plăcută. Pentru aceasta, ar fi bine ca restaurantul să ofere o experință deosebită fiecărul client, prin calitatea preparatelor servite, dar și prin atmosfera creată (scaune confortabile, mese bine plasate, iluminat ambiental adecvat, amplasarea mobilierului în spațiu, muzică ambientală sau specifică etc.).

Zona de Wellness și Spa

Aceste suprafețe se tratează distinct cu pardoseli elastice antiderapante, continue, fără rosturi și fără îmbinări, iar pentru pereți recomandăm suprafețe continue de tip role PVC, pentru o întreținere și igienizare ușoară (marca Polyflor). Pentru scaune și șezlonguri recomandăm variante speciale pentru piscine, cu tapițerii din materiale care nu absorb apa sau o drenează rapid (marca Cane-line)

Terasele și zona de piscină

Pentru mese, scaune și șezlonguri recomandăm mobilier special pentru outdoor; saltelele și pernuțele să fie din materiale care nu absorb apa sau o drenează rapid. Ca și decorațiuni, se poate opta pentru lămpi, aplice și felinare outdoor, pernuțe decorative, măsuțe de diferite dimensiuni și forme, vase pentru plante (marca Cane-line).

Branduri specializate:
  • Fotolii, canapele, banchete: Fritz Hansen, &Tradition, Softline, Kartell, Bolia, Kristalia
  • Scaune: Fritz Hansen, &Tradition, Softline, Kartell, Bolia, Kristalia, Chairs & more, Ply Collection
  • Corpuri de iluminat: Fritz Hansen, &Tradition, Kartell, Kristalia, Bover, Bsweden, Bolia
  • Mobilier outdoor pentru terese sau cluburi/baruri: Cane-line, Kartell
  • Pereți: Intuitive, Murrato
  • Pardoseli: Bolon, Lano Carpets, Incati, Fletco
  • Covoare: Louis de Poortere
Comunicat de presă publicat în Spa Magazin (Februarie 2020).

Citește pe blogul nostru:
Cum amenajăm o sală de evenimente și conferințe?
Amenajarea spațiilor HoReCa: o provocare și o oportunitate pentru designeri

PARTENERI Dacca