Mobilier concept pentru amenajare grădinițe, școli, licee sau universități – partea a 2-a

Amenajare laborator școlar – mobilier  

Laboratorul școlar are nevoie de mobilier rezistent, versatil, pentru a permite ore de curs interactive, dinamice. Foarte potrivită pentru laboratorul de studiu din școală este o masă Klik de la Isku, având un design simplu, modern, cu blat solid, care poate fi deplasată sau stivuită rapid. La cerere, este furnizată în variantă antimicrobiană.

În varianta cu picioare pliabile, crește substanțial capacitatea de depozitare și chiar de transport, cu Klik trolley.

Iar pentru o ergonomie de lucru superioară, în anumite situații, este disponibilă varianta masa pentru laboratorul școlar cu picioare înalte (730 mm înălțime).



În laboratoarele din școală, foarte potrivite sunt scaunele reglabile pe înălțime tip taburet, precum acesta de la Intertuhl; este o variantă inovativă, care se poate regla cu ajutorul unei cordeluțe laterale. 

La fel de bine se poate alege pentru laboratorul școlar un scaun reglabil Mac, de la Isku, cu piston pe gaz, șezut tapițat și mai multe variante funcționale (rotile, suport pentru picioare).

Amenajare biblioteca și sala de lectură - mobilier  

Pentru amenajarea spațiilor de bibliotecă și sală de lectură este nevoie de mobilier simplu, funcțional, la care elevii și studenții să poată studia individual, fără a fi perturbați. În acest scop, recomandăm mesele Isku din gamele Klik și Summa.   

Avem o mențiune specială pentru masa de lectură Klik, pentru una sau două persoane, cu o bună stabilitate și concepută pentru a permite amplasarea unul laptop sau a aparaturii AV.  

Iar ca scaun pentru sala de lectură, există varianta Pisa, cu cadru metalic tubular, șezut și spătar din laminat.

Amenajare cancelarie sau sală profesorală 

În spațiile pentru cancelarie sau sală profesorală, este potrivită una dintre mesele din gama Osio de la Isku, create de designerul Tapio Anttila. Reglajul pe înălțime permite utilizarea împreună cu scaune uzuale, dar și cu canapele sau fotolii. 

Amenajare zonele interactive pentru recreere sau activități creative 

Și zonele interactive pentru recreere sau activități creative au nevoie, la rândul lor, de un mobilier adecvat. Vă propunem masa Matrix Y, cu un design minimalist, dar la fel de bine o masă mai mică, din gama Kivikko, ce se poate utiliza împreună cu scaune sau pufuri. Având o formă asimetrică, este ușor de mutat și susține fără probleme un laptop sau o activitate care implică scrisul.



Masa Poiju, proiectată de Henri Halla-aho are o formă rotundă și se va combina cu o varietate largă de scaune, fotolii sau pufuri. Cu o mică modificare, se poate integra în ea o sursă de alimentare plug-in.

Iată un alt model de măsuță reglabilă (de la Loook) ce va fi extrem de utilă într-un spațiu de recreere. 

Iar aceasta, denumită Mix, poate fi folosită în multe alte situații, deoarece reglajul pe înălțime este extrem de generos (700 – 1000 mm).

Scaunele reglabile pe înălțime sunt utile pentru mese cu aceeași facilitate.

Pufurile sunt adorate de copii și adolescenți, care pot deveni foarte creativi atunci când le utilizează. Indiferent de forma lor (cilindrică, cubică, paralelipipedică), acestea au și rolul de a îmbunătăți acustica unui spațiu. Trebuie menționat că se impun anumite standarde de confort, dar și de siguranță; vă recomandăm variantele ecologice, care nu acumulează praf sau alergeni.  

Soluțiile acustice, precum această sofa protejată, sunt și ele extrem de apreciate pentru aceste categorii de vârstă. Aici pot citi, vor avea intimitate pentru rețelele de socializare sau se vor odihni, pur și simplu. 

O acustică și mai bună, cu efecte decorative potrivite fiecărei vârste, se obține amplasând din loc în loc aceste separatoare speciale. 

Amenajare cantină și sală de servire a mesei 

Avem soluții și pentru amenajare cantină și sală de servire a mesei, un tip de spații înrudite cu domeniul Horeca, în care avem o experiență bogată. Mesele Klik, scaunele Pisa, precum și multe alte modele pe care le avem în portofoliul de produse sunt extrem de potrivite. Rolul lor multifuncțional, posibilitatea de a le stivui și, desigur, calitatea materialelor sunt argumente pentru a dota sala de mese cu aceste piese de mobilier.

Zonele comune, de tranzit sau de așteptare – mobilier pentru amenajare

Pentru amenajare zonelor comune, de tranzit sau de așteptare din școală sau grădiniță, aici sunt potrivite, din loc în loc, aceste bănci cu formă ergonomică de la Green Furniture Concept. Au un design aparte, fluid, continuu, permițând relaxarea sau socializarea. Creează un efect deosebit pe suprafețe largi, deschise, dar și în zone înguste, contribuind la utilizarea eficientă a spațiului disponibil.

Concept integrat de amenajare 

Alături de mobilier, Dacca poate asigura un concept complet de design interior și amenajare pentru unități de învățământ, care include și finisajele. Pentru pardoseli, avem în portofoliu o serie de produse dedicate fiecărui spațiu:
 
  • Pentru biblioteci și săli de lectură: pardoseli textile Flotex (Forbo), extrem de rezistente;
  • Pentru săli de clasă și laboratoare: 
    • pardoseli elastice Forbo: Marmoleum Natural (linoleum), covor PVC omogen antibacterian Sphera, covor PVC eterogen Eternal, LVT Allura;
    • pardoseli elastice Polyflor: covor PVC omogen antibacterian Palettone, Classic Mystic, 2000 Pur sau Bloc PUR;
    • LVT din colecțiile mFLOR.
  • În zone de tranzit: LVT Allura și mFLOOR; 
  • În sala profesorală: LVT Allura și mFLOOR, mochetă dale;
  • Pentru sala de servire a mesei, băi sau dușuri:
    • covor PVC antiderapant Surepstep (aderență R10) și Modul’up (acustic) de la Forbo;
    • pardoseli vinilice Polysafe de la Polyflor
Ca finisaje pentru pereți, vă propunem, de asemenea, câteva materiale speciale: 
Nu în ultimul rând, DACCA vă poate oferi o gamă largă de corpuri de iluminat, concepute de designeri renumiți, care își lasă amprenta asupra fiecărui spațiu.



DACCA – amenajări la cheie 

Prin experiența acumulată pe piața românească începând cu 2008, DACCA are capacitatea de implementa un proiect de amenajare personalizat pentru orice spațiu de învățământ: grădinițe, școli, licee, universități. Dacca poate livra soluția tehnică și produsele, inclusiv proiectul de amenajare interioară, pentru adaptarea la spațiul disponibil. 

În timp, DACCA a dezvoltat parteneriate cu peste 120 de furnizori care pot asigura materiale certificate pentru orice tip de amenajare, de la soluții pentru pardoseli și pereți (în toate variantele personalizate sau modulare), la mobilier standard sau custom (scaune, mese, banchete, fotolii, pouf-uri etc.), soluții de iluminat sau panouri decorative acustice. 
Portofoliul de proiecte Dacca cu amenajări de Școli și Grădinițe, confirmă rezultatul muncii de echipă și felul în care se implică în fiecare proiect.   

PARTENERI Dacca